^Az oldal tetejére

  • Polgárőr járőrautó

    Suzuki SX4 S-cross egyesületünk által használt gépjármű

  • OPSZ

    Egyesületünk tagja az Országos Polgárőr Szövetségnek.

  • Zsámbok

    Zsámbok település

Üdvözöljük honlapunkon

A Zsámboki Polgárőr Egyesület 2014. évben tovább folytatta az Alapszabályában

rögzített tevékenységét, melynek célja Zsámbok Község  közbiztonságának megszilárdításához, javításához és a bűncselekmények megelőzéséhez szükséges állami közfeladatok ellátásának támogatása. A rendőrség, a helyi önkormányzat és a lakosság között bűnmegelőzési célú együttműködés összehangolása, valamint az e tevékenységgel összefüggő tájékoztatásban és propagandában való közreműködés, gyermek-és ifjúságvédelem és környezetvédelem, úthálózat ellenőrzése, önkéntes tűzoltás, mentés, katasztrófa elhárítás. A közterületi bűnelkövetés mérséklése. visszaszorítása, a személy és vagyonbiztonság megteremtése, a település területén a jogsértések visszaszorítása, felfedése és megakadályozás a biztonság  érzetének fokozása, javítása.

 

 

A 2014. december 31-i állapot szerint egyesületünk 60 tagot számlál.

Az év során 2 fő tag kilépése történt az egyesületből, kizárás nem történt.

5 fő tagfelvételére került sor az év folyamán.

 

Újabb sikeres évet tudhat maga mögött az Egyesületünk. Sok új feladatot kaptunk, új kihívásoknak kellett megfelelnünk.

Jelenlétünkkel lehetővé tettük ünnepeink méltó és zavartalan megünneplését. Segédkeztünk az önkormányzati, iskolai rendezvények lebonyolításában. Mindenszentek és a Halottak Napja kiemelt feladatot jelentett Egyesületünk  tagjainak.

Fokozott figyelemmel kezeltük ezt a három napot,

Az Egyesület tagjai részt vettek a település egyéb rendezvényein, állami, egyházi

ünnepek megemlékezések, más civil szervezetek rendezvényein is képviseltettük magunkat.

 

Ki kell hangsúlyozni azt a tényt, hogy a Polgárőrségünk tagjai a feladataikat társadalmi munkában  végzik, ezért velük szemben társadalmi követelmény csak a feladat ellátásának

színvonala és minősége miatt támasztható.

 

Statisztikai adatok az év során eltöltött  szolgálatból:

Éjszakai járőrözés: 2 920 óra

Rendezvénybiztosítás:

-Lecsó Fesztivál  (4 nap) 360 óra ( 5 fő)

-Labdarúgó mérkőzéseken biztosítás 120 óra

-Mazsorett Verseny  52 óra (4 fő)

-Temető  32 óra (3fő)

-Kerékpárvesrseny 24 óra (6 fő)

-Valkó településen  72 óra (4 fő)

Kukorica táblák őrzése, járőrözés  720 óra

Szentegyedi játékok c. rendezvényen való részvétel 32 óra (3 fő)

Rendőrséggel töltött: 236 óra

 -eltűnt személy felkutatása  26 óra

 -körözött személy megfigyelése, elfogása 14 óra

 -közös járőrözés 36 óra

 

A településünkön a polgárőrök éjszaka  rendszeresen járőröznek. A polgárőr autónk már megérett a cserére, így  örömmel vettük, hogy pályázhattunk új autóra. A pályázatunk eredményes volt és az elnyert új autót májusban vehette birtokba az Egyesületünk.

Reméljük sokáig tudjuk  használni a Suzuki SX 4 S Cross személygépkocsit, ugyanakkor a régi használatát sem függesszük föl, amíg javítható.

Egy változatos és eseménydús évet hagyunk magunk mögött, amiben voltak komoly adminisztrációs feladataink, melynek maradéktalanul eleget tettünk. Mindent megtettünk annak érdekében, hogy az általunk felvállalt települési közbiztonságot megóvjuk és lehetőségeink szerint javítsuk. Ezeket csak és kizárólag csapatmunkával tudtuk elérni, amiben szinte minden egyes polgárőr markánsan kivette részét. Ezen áldozatos és önfeláldozó munkáért maximális köszönetemet fejezem ki magam és az egyesület elnöksége nevében.
A jövő év ismét kihívásokat tartalmaz, amiben lesznek feladataink bőven. Gondolok elsősorban az alapszabályban rögzítettekre, és nem utolsó sorban a polgárőr törvény módosítására.

Szövetségünk elnöksége mindent megtesz annak érdekében, hogy az egyesületeket szakmailag kidolgozott anyagokkal és személyes tanácsadással segítse.
Az is biztosan látszik, hogy egy szoros év elé nézünk, ami mindannyiunkra nézve egy megfontolt és takarékos költségvetést igényel.

 

2014.évben a kiadások jelentős részét a polgárőr autó fenntartása (üzemanyagköltség, casco, kötelező, gépjárműadó, szervizelés stb.) jelentette.

 

A  szolgálati feladatok elvégzésének a  finanszírozása Egyesületünk gazdálkodásában 2014. évben is az Országos Polgárőrszövetség és az Önkormányzat által biztosított működési támogatás volt az, amely megalapozta a tevékenységünk végzéséhez szükséges anyagi feltételeket.

Várhatóan a 2015-ös év már a nagyfokú javulás és fejlődés éve lesz, amit sokkal könnyebben és örömtelien fogunk megélni, de csak akkor, ha addig is kitartóan végezzük a vállalt feladatainkat.

  

Zsámbok, 2015. április 29

 

Bajnóczi Krisztián

 

Zsámboki Polgárőr Egyesület

Copyright © 2013. Zsámboki Polgárőr Egyesület  Rights Reserved.